Om oss & kontaktuppgifter!

Om oss!!

Vi som har Kennel Lillhamras är jag, Helena Rågfeldt, och min sambo Lasse Nilsson. Vi har båda haft hundar och andra djur i många år. 
Under kennelnamnet Lillhamras har jag fött upp både Keeshond och Tysk Spets/Kleinspitz. Med Kleinspitzarna var jag var först, och då den enda, i Sverige, med att importera och föda upp parti-color och gråshcatterade Kleinspitz. Kenneln var mycket framgångsrik i utställningsringarna och hundar från Lillhamras fick flera år i rad utmärkelsen "Årets Kleinspitz", samt att jag blev "Årets Uppfödare" några gånger.  

Jag är utbildad ringsekreterare och ha varit mycket aktiv som det sedan 1995. Under åren har jag haft många olika raser bla Border collie, Bichon Frisé, Löwchen och Shih-tzu, då jag tycker det är mycket kul att lära om de olika rasernas mentalitet och ser skillnaderna mellan de olika hundarna. Lasse har haft Cocker Spaniel, Schäfer och Doberman, så vi har en ganska bred kunskap om olika raser och dess olikheter. 

När vi träffades var vi båda två utan hund, men eftersom vi båda har ett stort hundintresse flyttade Smile (Fraytal' Starts With A Smile) och Jay (Easy The Idol) hem till oss, men då enkom som sällskap. Eftersom jag har hållit på med avel tidigare i många år så låg tanken på avel och grodde hos oss båda. Hösten och vintern 2018 köpte vi tre tikar som vi planerar att börja vår uppfödning av denna underbara ras.

För oss är det viktigt att alla våra hundar fungerar i en flock och samtliga bor och lever med oss i vårt hus. Vi vill ha en bra kontakt med våra valpköpare och vill helst att ni kommer på ett besök, men telefonkontakt fungerar också om avstånden är långa. 
Vi har önskemål om att alla valpar från oss gör ett MH och vi kommer att arrangera uppfödar MH för våra kullar när dom är drygt ett år, för att utvärdera vårat avelsresultat. 

Har ni några frågor eller funderingar är ni hjärtligt välkomna att höra av er till oss. Se info nedan. 

Helena, Lasse och Helenas son Johan med två av våra hundar framför vårt hus.

Helena med Jay & Smile


Våra tre blivande avelstikar, Merlie, Ziva & Dessie.

DNA Information

Med DNA tester kan man idag utesluta om en hund genetisk har eller kan vara bärare av flera sjukdomar.
Här är några av de sjukdomar som många testar på Australian Shepherd. 

MDR1-gene defect (MDR1)= Överkänslighet mot mediciner
Hereditary cataract (HSF4)=Ärftlig katarakt (ögonsjukdom som liknar gråstarr)
Progressive retinal atrophy (prcd-PRA)=Näthinnesjukdom
Collie eye anomaly (CEA)=Ögonsjukdom

Man markerar sjukdomarna med +/+ (Clear) om hunden är fri från sjukdomen, med +/- (Carrier) om hunden är bärare av genen eller -/- om hunden har sjukdomen gentiskt (används inte i avel). 
Många hundar är genetiskt fria genom att dess föräldrar är testade (genom arv). 
 

Hitta till oss

Kontaktformulär

Adress

Kennel Lillhamras
Helena Rågfeldt

Östanvindsvägen 8
761 11 Bergshamra

E-mail:
lillhamraskennel@gmail.com

Ring oss

Det går naturligtvis bra att ringa till oss.

Du når Helena på 073-500 64 92.