Om oss!!

Om Lillhamras kennel!

Vi som har Lillhamras kennel heter Helena och Lasse Wieland och vi har båda haft hundar och andra djur i många år. 

Helena hette tidigare Rågfeldt i efternamn och har under kennelnamnet Lillhamras tidigare fött upp både Keeshond och Tysk Spets/Kleinspitz. Med Kleinspitzarna var Helena var först, och då den enda, i Sverige, med att importera och föda upp parti-color och gråschatterade Kleinspitz. Kenneln var mycket framgångsrik i utställningsringarna och hundar från Lillhamras fick flera år i rad utmärkelsen "Årets Kleinspitz", samt att Helena blev "Årets Uppfödare" (av Kleinspitz) några gånger.  
Kennelnamnet Lillhamras blev godkänt 1995 och 1998 gick Helena en av de första uppfödarutbildningarna (som inte alls var vad de är idag). Eftersom Helena tycker det är intressant med olika raser och deras mentalitet, har hon under åren haft flera andra raser bla Border collie, Bichon Frisé, Löwchen och Shih-tzu.  Hon har även varit handler (visat hund på utställning) åt ytterligare raser, som Irländsk Setter, Akita och Welsh Springer spaniel mfl. 
1997 blev Helena examinerad som ringsekreterare och hon är även idag mycket aktiv som det ute på utställningarna. Hösten 2020 tog hon examen som Id-märkare för chipmärkning av hundar och katter (mer om det an ni läsa under en egen flik).  För att stärka sina kunskaper och få ytterligare behörigheter, gick Helena SKK:s uppfödarutbildning hösten 2021.

För oss är det viktigt att alla våra hundar fungerar i en flock och samtliga bor och lever med oss i vårt hus. 
Vårt mål är att ta fram sunda, mentalt stabila, sociala och nyfikna hundar, utan större jaktintresse.
Vi vill ha en bra kontakt med våra valpköpare och vill helst att ni kommer på ett besök, men telefonkontakt fungerar också om avståndet är långt. Vi har inget direkt kösystem, utan vi utgår från de som har visar seriöst intresse i vår kennel och våra valpar och vi försöker alltid passa ihop rätt köpare med rätt valp, efter de önskemål som valpköparna har. 

Bilder från vår kennelträff den 6 September 2020, hittar ni om ni klickar på knappen nedan. 

Har ni några frågor eller funderingar är ni hjärtligt välkomna att höra av er till oss, gärna via mail. 

Fler bilder på våra hundar finns på Facebook, sök på Kennel-Lillhamras-Australian-Shepherd-Uppfödning. 

Lasse har även han haft flera olika raser, bla Cocker Spaniel, Schäfer och Doberman. Flera av dessa hundar har varit omplaceringshundar, där ägaren inte har klarat av hunden. Hundarna har istället fått ett långt och lyckligt liv hos Lasse.  Lasse har även erfarenhet av att vara bonde, samt jobbat på Skansens akvarium som ung.

Gemensamt har vi därför en ganska bred hundkunskap om olika raser och dess olikheter. 

Australian Shepherd kom in i Helenas liv 2013, men våren 2016 när vi träffades genom vårt andra gemensamma intresse, motorcyklar, hade ingen av oss hund av flera orsaker. Efter att ha följt med Helena på flera utställningar, blev saknaden efter hund för stor för Lasse och i oktober 2016 flyttade Smile (Fraytal' Starts With A Smile) och Jay (Easy The Idol) hem till oss. Efter ett tag började vi fundera på att föda upp någon kull med Aussie-valpar och hösten/vintern 2018 fick vi möjlighet att köpa tre tikar som tillsammans med Smile blev början på vår uppfödning av denna underbara ras. Vi har nu även återinskaffat Tysk Spets/Kleinspitz i kenneln och under 2023 hoppas vi på en kull med Kleinspitzvalpar. 

På varje kull låter vi en godkänd beskrivare göra en valpbeskrivning av våra valpar när dom är ca 7 veckor. Resultatet (oftast inkl video på sin valp) av detta får valpköparna i samband med att man får hem sin valp. När respektive kull är drygt ett år, arrangera vi uppfödar-MH för att ni som valpköpare ska få en bättre kunskap om er hund och för att vi ska kunna utvärdera vårat avelsresultat. Varje år arrangerar vi en eller två kennelträffar för våra valpköpare. 

Adress

Kennel Lillhamras
Vallby Hånningby 11
745 98 Enköping

E-mail:
lillhamraskennel@gmail.com

Ring oss

Helena på 073-500 64 92 (helst dagtid)